top of page

Asunnon myyntikuvaus - koti kuntoon

Valokuvien tehtävä on herättää ostajaehdokkaiden kiinnostus ja siksi kodin kuvauskuntoon laittamiseen kannattaa panostaa. Pienilläkin asioilla saa paljon aikaa.


Asunnon myyntikuvaus - koti kuvauskuntoon

Mistä sitten aloittaa

Aloita siivoamalla koti huolellisesti ennen valokuvausta. Mieti, kannattaako osa tavaroista/huonekaluista laittaa pois näkyvistä. Kuvissa vähemmän on enemmän. Kerää pois lemmikkieläimistä kertovat ruokakupit, lelut ja kiipeilytelineet pois. Sukulaisten, lasten ja ystävien kuvat kannattaa nekin poistaa näkyvistä kuvauksen ajaksi. Mikäli ikkunat ovat kovin likaiset, pese ne. Vedä verhot syrjään, nosta sälekaihtimet ja päästä valoa asuntoon.


Eteinen


Ensivaikutelma asunnosta syntyy heti ulko-ovelta. Raikas tuoksu, siisti yleisvaikutelma heti eteisessä luo positiivisen mielikuvan siitä, mitä tuleman pitää. Jos eteisessäsi on vaatteita varten avonaulakko, muista tyhjentää se ylimääräisistä takeista ja kengistä.


Keittiö


Aloita tyhjentämällä työtasot ja avotilat mahdollisimman tyhjäksi. Poista jääkaapin ja pakastimen ovista laput ja esineet. Siivoa tilat huolellisesti. Isommat koneet voit jättää paikoilleen, mutta vedä johdot seinästä ja piilota ne pois näkyvistä. Vaalea pöytäliina ja kukat tai hedelmät keittiönpöydällä luovat viihtyisää tunnelmaa.


Olohuone


Poista ylimääräiset tavarat, kuten kaukosäätimet ja koriste-esineet. Pöyhi sohvatyynyt. Muutama sohvatyyny riittää useimmiten hyvin. Piilota johdot tai ota pois kuvauksen ajaksi, jos niitä ei pysty piilottamaan. Valmistele takka valmiiksi sytyttämistä varten.


Makuuhuone


Vaaleat ja yksiväriset materiaalit näyttävät kuvissa hyviltä. Peitä vuode vaalealla ja yksivärisellä päiväpeitteellä. Kerää vaatteet pois näkyvistä ja laita yöpöydiltä irralliset esineet piiloon.


Kylpyhuone


Poista kylpyhuoneesta henkilökohtaiset hygieniatuotteet, kuten shampoot, hammasharjat ja voiteet. Laita myös pyykkikori, wc-harja ja roskakori pois näkyvistä. Siivoa kylpyhuone huolellisesti ja ripusta esille väriltään kylpyhuoneeseen sopivia puhtaita pyyhkeitä. Vaaleat, toisiinsa sopivat värit näyttävät kuvissa parhaimmilta.


Sauna


Siisti sauna, tarkista, että valaisin on ehjä. Jos saunaa on käytetty varastona, se kannattaa asunnon myynnin ajaksi tyhjentää.


Ulkotilat


Kerrostalon parveke kannattaa sekin tyhjentää turhista tavaroista ja siistiä siinä, missä sisätilatkin. Rivi-, pari- ja omakotitalon rakennuksen seinustalle laitetut tavarat kannattaa siirtää pois. Jos mahdollista, siirrä myös autot kauemmaksi. Tee vuodenajan mukaiset työt eli leikkaa ruoho tai luo lumi jalkakäytäviltä ja terassilta. Asettele ulkokalusteet kauniisti.


Katso kaikki tilat vielä kerran läpi


Kun olet siivonnut ja stailannut, käy läpi jokainen huone ja asuntoon kuuluvat ulkotilat. Seisahda kynnykselle ja mieti, mihin katseesi kiinnittyy ensimmäisenä. Tilaa voi olla helpompi hahmottaa, jos otat itsellesi kuvia huoneista ja katsot, miltä värit ja tavara näyttävät kuvissa.Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page